6 Ocak 2012 / 22:04 -

Şanlıurfada çocuk kaçırma girişimi
4′ü kadın 5 kişi çocuk kaçırma girişiminden tutuklandı
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde hırsızlık yapıp, iki çocuğu kaçırmak istedikleri öne sürülen 4 kadın ile içinde bulundukları otomobilin sürücüsü tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, Cumhuriyet Mahallesi’nde bir otomobille 5 yaşlarındaki iki çocuğu kaçırmak istedikleri iddia edilen ve vatandaşların saldırısına uğradıktan sonra gözaltına alınan Döndü M, Sevda M, Suna M, Bahar M. ve otomobil sürücüsü Abdülkadir K. ile daha sonra yakalanan Erkan M. emniyetteki işlemlerinin ardından, yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.
Zanlılardan 4 kadın ile araç sürücüsü, çıkarıldıkları mahkemece ”Hırsızlık ve çocuk kaçırmaya teşebbüs” suçundan tutuklandı, Erkan M. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Bu arada, başka bir ilden geldikleri belirlenen zanlılardan Döndü M, Erkan M. ve Sevda M’nin benzer suçlardan daha önce de sabıkalarının bulunduğu belirtildi.
Suruç’ta ilçeye dışarıdan geldiği belirlenen bir otomobildeki 4 kadının, dün Cumhuriyet Mahallesi’nde yolda gördükleri 5 yaşlarındaki iki çocuğu kaçırmaya çalıştıkları iddia edilmiş, bunun üzerine toplanan çocuğun yakınlarının da aralarında bulunduğu vatandaşlar bu kişilere saldırmıştı. Polis ekiplerinin müdahalesiyle kurtarılan zanlılar, gözaltına alınmıştı. Olay ilçede gerginliğe neden olmuştu.